Friday, March 11, 2011

Season Of The Witch e. Tants ümber nõiakäru


Algus on siin ja edasi:

Kui teil, kallid lugejad, on edaspidi vaja tuua kas siis näiteks või soovituseks head fantaasiafilmi keskajast, mille ristisõdadest katkuaegse Euroopani kanduv tegevus on nii kaasahaarav, et seda vaadates sööte koos chipsidega ära ka nende ümber väänatud plastmassi ning mis on sünge ja nii fantastiliselt realistlik, et paneb teil maomahlad päripäeva pöörlema ning sunnib teid enne magamainekut nõiamärke uksele joonistama, siis olete omadega pekkis.
Mina sellist kino teile soovitada ei oska ning SOW-i peale pole ka mõtet aega raisata.
Aga noh, loodus tühja kohta ei salli nagu öeldakse ja oligi juba aeg, et keegi eelmise aasta suurüllatajast Black Deathist "ainest võtaks" ja kallima, aga paraku oma olemuselt säästuprojektiga inimesi kinno meelitaks. Ajastus viitab küll vähemalt sellele, sest uue aasta esimese kvartalis on ikka inimesi kergem uusi soperdisi vaatama meelitada kui viimases.

Lugu:

Kaks Ristisõdijat sõdivad muhameedlaste vastu ja Jumala nimel ning kuna üks neist ajab noore neiu orgi otsa ja teine ei ole lihtsalt kõige taibukam, siis hakkab neid südametunnistus piinama ning nad deserteeruvad Inglismaale.
Katkuagoonias ja nõiajahi rütmis tõmblevas Britannias võetakse nad aga selle nalja eest kinni ning vabaks saamiseks peavad nad ühe nõiaplika kohtu ette ja iidse loitsu läbi tuhastamisele viima.
Päriselt!
Päälik-Munk ütleb: "Te peate selle nõiavidina kohtu ette viima, et ta nõiaks mõistetaks ja iidsest raamatust loetud loitsuga tuhastataks. Siis saab teie süü lunastatud."
Sir Nicholas Cage ütleb: "Olgu, aga ainult sel tingimusel, et see on õiglane kohus, sest ma olen väsinud valedest"
PM:"Jah , see on õiglane kohus, annan oma sõna!"
Sir Cage : "Olgu, vabastan aint häbipostist ühe pätipoisi, et ta kaasa meelitada ja siis asun teele."

Ja nii nad lähevad..

Film nagu ta oli:

Rogue entertainmenti logo jäi mulle kuskilt silma juba enne, kui see film minu vaateulatusse jõudis ning ega see mind eriti usaldavaks ei teinud.
Samas, mida tahta filmist, mille eelarve on kõigest 40 miljonit taala. Kuue mulliga nelikümmend on põmst võttemeeskonna suitsuraha ning näiteks lahingustseenidesse rohkem kui 2o inimese kaasamisest ei ole mõtet unistadagi.
Sama jutt käib ka kuulsate näitlejate ja hobuste kohta ning seetõttu ei maksa imestada, et tuntud näitemänguvirtuoosid asendati minu lemmik näitlejaparoodia Nicholas Cage-ga ning lisaks saate teada, et nii ristisõdijate kui muhameedlaste armee peamiseks löögirusikaks ning ka auks ja uhkuseks oli ikka ja alati jalavägi.
Viimast vist küll ainult tänu sellele, et hobuste küberneetiliseks loomiseks mõeldud raha läks arvatavasti selle udukogu loomiseks, mis pidi siis ülejäänud armeed kujutama - lisaks neile kahekümnele päris sõdurile.
Ohjahhh - tea, kas peaks enda blogisse Nõiaajastu tõttu ekstra "indifilmie" kirjega leibeli tegema või piisab olemasolevast "low budget-ist"?

Igastahes jah:

Oli see algus mis ta oli, aga ega ta edasi ka paremaks ei läinud. Kiituseks võib öelda, et päris magama ei ajanud, aga ta ei olnud ka piisavalt naljakas, et olla midagi enamat kui kvaliteedimärge "Parem kui The Last Legion".
Kuskilt keskelt, kui üritati sellist psycho-thrilleri joont sisse vedada, läks küll juba peaaegu, et natuke huvitavaks, aga ega see tobetsemisest kaugemale jõudnud ning minu arus oleks hundid ja neetud ninja-mungad võinud neid võsast rünnata terve selle teekonna vältel.
Viimati nimetatud tandemi lõppu paigutamine võis küll olla hea plaan suurelt lõpetamiseks, aga ei, vahepealne igavus maksis kätte ning ninja-munkade vähene kasutamine muutis plaanitud Finale Grande üsna pisikeseks ja mannetuks.

Hinnang numbris, lisamölas:

Nicholas-cage-keskkajas filmina: 1/5 e. mis mõte on vaadata Nickiga filmi, mille nimi ei ole Gone In 60 Seconds ja kus Cage ei näe välja nagu jaburduse kehastus- mitte mingisugust mõtet pole, ausõna.

Fantaasiaküllase äksõn-seiklusfimina:2/5 e. Ninja-mungad on kindlalt poolt punni väärt ja ülejäänud poolteist tuleb Claire Foy eest, kes näeb paha ja räsituna no niiii armas välja.

Kokku: 3/10
- tahe teha B-filmi vaimus A-filmi võttis sellelt kinolt igasugused võimalused ning Dominic Senale peaks see nüüd olema paras õppetund teemal, et Nicholas Cage on risk ja väga suur risk. Kui film ikka talt veiderdamist ei nõua ja teda hoopis näitlemiskammitsatesse suruda üritab, siis ei tule mehepoja ettastetetest head nahka
- mitte mingil juhul.
__________________________________________

Season Of The Witch

(US 2011)

Filmiveeb:
4,20/10 (5)

Rotten Tomatoes(tomatoemeter): 5%
IMDB: 5,5/10 (5825)

ACHTUNG!
ENDISELT KÜSIN UUE TEXT-FONTI KOHTA, ET KAS ON SILMI VÄSITAV, LUGEMISEKS EBAMUGAV VÕI LIHTSALT RÕVE?


10 comments:

Rents said...

Mind otseselt ei ärrita see font, aga eelmine vist meeldis rohkem. Aga ilmselt poleks ma vahet märganud, kui sa poleks öeld.

Btw, su filmikirjeldus meenutas väga omaaegset "Robin Hoodi" ja Nicolas Cage'il on isegi mingi sarnasus Mel Gibsoniga - oled sa kindel, et sa lihtsalt vana filmi ei vaadanud?

Kalmsten said...

Ei, kahjuks ei vaadanud ja see on nii armas, et sa oled endal vahepeal Format C teinud, kuna omaaegse Robin hoodi postituse kommentaarides, ma juba lasin udupeenete vihjete abil sul endal selgeks saada, et Robinit mängis Kevin Costner, aga mitte Mel Gibson.

Ehk siis: Robinit mängis Kevin Costner, mitte Mel Gibson.

triintaada said...

Täitsa õige jutt, kuigi su hinnang on isegi natukene kõrge...
Ma ju ütlesin, et ära vaata seda, ja ikka sa ei kuulanud!

Kalmsten said...

Kuida moodi ma saan mittevaadata filmi kus mängib parim äpukehastaja Nicholas Cage ja mis üritab Black Deathi alt muda riisuda ? Ole nüüd nurmaalne.

Muuseas -kolm on ok, kuna otseselt väga halb ei hakanud.

Rents said...

See pole minu süü, et nad kõik ühte nägu on.

Kalmsten said...

Jah, me kõik teame, et igavesest ajast kõige igavesemani on kõik teised - peale Rentsi - kõiges süüdi.

Ja näo järgi pole viisakas inimesi sildistada!

adi said...

Esiteks - film oli jumala pandav (ma automaatselt langen mingisse andestavasse Nic Cage tujusse kui selle kuti kiharaid näen, imo pole see tüüp ühtegi halba filmi teinud viimased 10 aastat)

Teiseks - uus font imeb, too vana tagasi.

Kalmsten said...

Esiteks - film jumala imes ja Ghost Rider, NatTreasure2, Kick-Ass.

Teiseks - toon !

Ulmeguru said...

Nicholas Cage on kunn... seega mokk maha... ma küll ei kujuta hästi ette tema igavest jobuumbse põdeja nägu keskaegses filmis... aga ilmselt sai taat hakkama... nagu kõige muuga seni on saanud...

Kalmsten said...

Ei, ei saanud ning ta ongi äpudekehastamise kunn. Isegi kui talt nõuatakse näitlemist peab tema karakter vildaka näoga jahukas olema, muidu on tulemuseks Con Air.