Wednesday, March 30, 2011

Sex In A Cold Climate Doc - Magdalene Asylums e. Iiri seksi eripära eelmisel sajandil.


...on dokumentaalfilm , mis lahkab St. Magdalena nimelise karistusliku kasvatusasutuse müüritaguseid sündmusi, ehk siis proovib vaataja silme ees lahti rullida, seda kohta kuhu veel 60 aastat tagasi oma ulapeale läinud Iiri tütred ja muidu hoorlusele kalduvad naiselemendid saadeti.

Olen varem kirjutanud paari sõnaga ka filmist Magdalene Sisters ning koos antud dokkariga võiks sellest väga hea õhtusisustus saada.
Minule isiklikult midagi uut küll ei pakkunud, aga väärtust see ei kahanda ning äärmiselt hea teostuse tõttu olen ma ülipositiivselt järelmeelestatud.
Ei mingeid lambanäoga näitlejaid, kes üritavad viieliikmelise joomakollektiivina Attila hunnikarja etendada, ega ka mitte allakäinud kunstnikunärusi, kes igaks juhuks veel rinnal "Rasputin-i" kirjega nimesilti kannavad.
Puhtalt terve mõistusega ellujäänute mälestused, mille ilmestamiseks näidatakse propagandistlikke dokumentaalkaadreid sellest kui tore kõnelalustes asutustes oli. Kahe peale lööb see mõnusa kontrasti ja kuna esineb ka teemasi, mida meenutades ollakse sunnitult kidakeelsed ning kasutatakse klomp-kurgus-kõnemaneeri, siis ei pea just kuigi palju mõtlema, et aru saada mis seis seal müüride taga oli.

H: 8/10 e. hea dokk, hea teostuse ja hea informatsiooniedastusega vangilaagrite ketist, mis Gulagilaadse ämblikuvõrguna veel mõnikümend aastat tagasi Iirimaad kattis.

Link Online-vahtimisele(Youtube, RealMNC82 Ch.)


4 comments:

Anonymous said...

Olen kunagi filmi näinud ja klomp oli kurgus. Ei taha meenutadagi.

Kalmsten said...

Nu see oli kohati päris vastik neh kui kaasa mõelda.
Väga raske on teha sellist "šokifilmi" ilma täislollusesse ja gore-sse laskumata, aga TMS oli hea ja ega teda vist eriliseks šokifilmiks teha ei tahetudki - mis on tulemust vaadates kindel pluss.

Kober said...

Supakaid ei leia kusagilt...

Kalmsten said...

Ma vaatasin Itaalia keelsetega* - sain aru küll, inglise keelest st. :D