Thursday, November 10, 2011

The 25th Reich e. Natsi-Ufod Austraaliast


Juba aastaid on soome tippspetsialistid näinud vaeva natsi-ufode, ehk Haunebu-de taaskäivitamiseks ning järgmise aasta kevadel peaks ka Iron Sky nimeline eskadrill sinitaevasse laskuma, kuid....

meanwhile in Australia

.... "Its not enough!" karjatas tuntult tundmatu Austraalia režissöör Stephen Amis ja tegemisse läks film nimega The 25th Reich.

Film, mis hetkel on postprod-is, tuleb puhtalt nö austusavaldus vana-kooli sõja ja ulmefilmidele, aga sellest saate aru ka siis kui allaasetsevat tereilerit vaatate.
Kodulehel pritsiti veel paraleele ja kummardusi Harryhauseni ja muude oma või muu ala suurkujude aadressil ning filmi sisu märkivateks märksõnadeks on ajaränd, super-tehnoloogilised hullumeelsused ja hiidelukad.

Filmi stoori pärineb väidetavalt ühe nn. teenimatult unustusehõlma vajunud kirjaniku, J. J. Solomoni, raamatust "50.000 years until tomorrow", mille Ameerika esmatrükk CIA -s ebatervet huvi äratas ja seetõttu ka mainitud grupeeringu poolt kiirelt kokku osteti.
Probleemiks oli nimelt see, et mitmed Solomoni romaanis esinenud detailid, sarnanesid USA valitsuse poolt väljatöötatud stsenaariumitega võimalikust olukorrast, kus on satutud nn "päris ufodega kontakti või suisa nendepoolse rünnaku alla ".

Igastahes jah, ise pole antud raamatut lugenud ja ehkki kaanepilt tundus tuttav jääb nimi siiski sahtlisse, mille peale on küsimärk joonistatud. Positiivsuse säde tuleneb aga sellest, et see sarnaneb klassikalistele ja omaaegsetele filmiposterite või ajakirja esikaante tippudele.
Oli ju ülietehnoloogiliste supertulnukate teema aktuaalne alates H.G. Welssi "Maailmade sõjast" ja ulmefilmide-raamatute peamiseks sisustajaks jäi see koos aja ja kosmoserändudega kuni viie-kuuekümnendate aastateni.
Seega tuleb tõdeda, kui tegijad suudavad veidigi enda poolt ihaldatud või vähemalt välja hõigatud ajastuhõngu välja mängida, siis peaks vähemalt mingigi vaatamiselamus garanteeritud olema ja seda mitte ainult ulme-sõdimisfännidele.

2012 - The Iron Sky ja The 25th Reich. Loodetavasti tuleb lisa ja mujalt kui Spielbergi, Lucase ja Cameroni kabinettidest.

Ahjaa, tähh läheb Trash-ile :)

Picsid - The 25th Reich Official page
Iron Sky-d puudutavad artiklid E/MNC FIlmiblogis.

No comments: