Friday, November 18, 2011

Kormoranid e. Eesti filmi ei häbeneta - seekord



Kormoranid on siis üks viimastest ja liiga kodumaistest suurkomöödiadest ja juba see oleks pidanud inimesi ettevaatlikusele sundima, aga miskipärast joosti seda hoopis karjakesi vaatama...
Tuleb tunnistada, et pole erandit ka minu nahas, sest ehkki kinnominekut suutsin vältida, vedeles see kino mul aga HDD hämarustes juba jupimat aega...lihtsalt...ütleme diplomaatiliselt, et polnud aega ja surume sõrmed risti.

Enda kasutusse sebisin ma selle üldse sellepärast, et keski tegijatest väitis alguses, et nad teevad Shonen Merikensacki eesti versiooni. See keerulise nimega jaapani pungikomöödia suutis minus aga mingeid vähepositiivseid emotsiooone tekitada ja sellega seoses ma oma sõrme ka Estokinole ulatasingi.

Ja nüüd filmist...


...Oeh, mida öelda filmi kohta, mille "tipphetkeks" on arbuusi seksiva Jüri Vlassovi vari ja kuidas seda hinnata. Kole ju, kui järjekordselt tuleb anda meite oma filmile vähem hindepunkte kui mõnele ookeanitagusele rahapumbale, ehk - Oj, mama, mama - bolno mnje....

Igastahes ok, närvidele käis pidev Grapsuhooramine kuna ise pole Väga-vanakooli metalringkondadega küll vähe , aga siiski kohati kokkupuutununa säänset jama kuulnud, aga vat see on see üle võlli keeramise negatiivne näide.
Igal asjal/elemendil/nähtusel on ju mingi nö tugevusaste ja sellele astmele vastavalt tuleb ka seda ülevinti keerata...Kormoranides keerati liiga palju, nii-et side eksisteeriva ja näidatava vahel kadus.
Sellega seoses tundusid paljud momendid meite kultuuriruumis veidi jaburana, aga teate mis - see kõik pole üldse oluline ja miks - sest mul ei olnud kordagi seda vaadates piinlik ning neid Eesti filmi raudvara hulka kuuluvaid "narkootiliselt lummavaid stseene" oli ka osatud vältida.
Kiidan!


Rockikomöödiana: 2/5 e. katse üritada teha jaapani komöödia jänkiversiooni Eesti moodi on juba ette pool või täisläbikukkumisele määratud.

Kohaliku komöödiana: 4/5 - kolmelt neljale viis hinde mälestuskild Keisri toa seinal olnud Kormoranide plakatist - vat see oli väärt nali, ehk asi nii nagu oli ja nagu ta enam vähem ka on...

Kokku: 6/10 e. üle keskmise, aga ainult Eesti filmina...võtke seda kuidas tahate

Mujal:

Filmimull: 3/10
Trash: 7/10
Onu Kalver: 3/4

Filmiveeb: 5,6/10
IMDB: 5,7/10


6 comments:

Ulmeguru said...

Tunnistan ausalt, et Universumis pole põhjust, miks ma peaksin seda filmi vaatama... sinu postitus ka taolist põhjust ei andnud... ammugi siis Trashi haiglaselt kõrged punktid...

Kalmsten said...

Ütleme nii, et kui sind meelitatakse kuskile kinnisesse ruumi eesmärgiga sulle seda kino näidata, siis selle vaatamine on lihtsam kui enda vabadusse võitlemine.

Ulmeguru said...

Sellisel juhul muidugi... :D

Õnneks on need kinnised ruumid, filmi koopiad ja meelitajad siiski piisavalt kaugel...

Äh, mis ma mölisen, ma käisin siin saarel esimest korda kinos ja selleks ei olnud mitte mingi mõnus märul... oli hoopis filmitalgutel tehtud «Täitsa lõpp»... õnneks ei pidanud piletit ostma...

Kalmsten said...

"Täitsa Lõpp" on vaatamisnimekirja lõpus täitsa olemas, aga....enne seda on näiteks Immortals...ja .... muud.

treppide said...

Huvi justkui tekkis...

Kalmsten said...

Soovitan vaadata kahes-kolmes osas. Unustasin postis mainida, et see raibe hakkab kuskilt poole pealt venima. Ise vaatasin seda ajavahemikus augustist-oktoobrini ja seetõttu tundus vast parem kui ühes tükis sisseõgituna.