Tuesday, October 20, 2009

Hub City Stompers "Dirty Jersey" e. Plaaditäis nahkpäised irvik-kiisuseid

Leidsin, et peaks uut bloogamillenniumi alustama vahelduseks mingise positiivse arvutusega. Ning kuna ma pole ühtegi loomingulisuse lainele viivat kinupilti näin'd, siis kütan veel kolmanda plaadijama eelmistele otsa- küla külale liiga ei tee ju...*
Kusjuures "Dirty Jerseyt" otsustasin ma eile hoida paremateks päevadeks, aga ok...
Siit see tuleb !
3!
2!
1!
O(!)k, igastahes öeldi mulle tutvustavas korras, et tegemist on tüüpilise, aga väga hea 90-s Ska bändi ja albumiga ning mina ütlen sellepeale,et Yankee ja adekvaatsuse kokkusobitamine on endiselt kaheteraga mõõk.
Üks tera lööb küll negatiivse üldistamise läbi ligitikkunud pahad tsakhrad eemale, aga teine tera võib põhjustada kuulamatajätmise või vale ettevalmistuse ja eelarvamuse plaadi suunal.
Igastahes jah...
Muusikastiilist rääkides ütleks, et läbivaks jooneks on 90s-SKa ja Black Metal-iga seda õnneks "vürtsitatud" ei ole...
Kõigi sissetoodud stiilide ülesloetlemine muutuks liiga pikaks ning pealegi eelistan ma muusikastiile võimalikult laiadesse kalossidesse paigutada.
Kasvõi selleks, et mitte kilomeetripikkustesse ja pühalikult idiootseisse keelesõlmitsustesse** laskuda.

H.C.S.-i käimasolev reliis on selline läbivalt lustlik ja elujaatavas vormis esitatud Ska+ sodi, mis näiteks kirjutamise kõrvale kuulamiseks ei kõlba - osaliselt takistavad tippimist kogu kehaga kaasa tõksumist esile kutsuv helikompottide jada ja sajaprotsendilist tähelepanu nõudvad ning enamjaolt "kiiks on kusagil olemas- sinu ümber wanker!" tüüpi ja 40 kraadise üleirvega tekstid.
Muuseas pidin ma selle omandamishetkest saadik esimest korda ära pauseerima siis, kui kirjutama hakkasin... Nutt ja hala, kuigi- skiiiins doooount kraaaaai !***

Näiteks tõsistel(loe: Tõelistel) eesti meestel ei soovita ma oma näppe mainitud albumi lähedalegi toppida.
Sisemuses peituv ja hüpikvedru jõul välja kargav klounimütsis ning kiilakas peletis ei! ei! ei! lähe kuidagi kokku sugupõlvede jooksul treitud käitumis- ja elustarusaamismallidega ning parem on kui edasi arvate, et Andres oli tegija ja eeskuju ning, et Meie Mees on kõige teravmeelsem nähtus maailma kultuuriajaloos - see on jumala tõsiselt öeldud kusjuures, mitte see meie mehe ja Andrese lauseosa vaid eelnev või mõlemad õiges järjekorras loetuna!

Kokkuvõtlik ja veel vähem asjalik osa:

Et siis tegemist on tõesti erinevate musastiilide kokkupõrkega, sest shuffleena kuulates tekib tunne nagu mingi kompa oleks näppu juhtunud. Kummalisel kombel see ei häiri mind - ma pean ikka silmas MIND, kes ma üksluisetele albumitele truudust olen vandunud ja juba kõvasti enne kuulamist ning peamiselt lõhna järgi kõik veidikenegi ebaõnnestunud ja samas ka põhirajalt kõrvalekaldunud laulukesed*4 oma kurjeimates mõttesügavikes hakknoodistikuks purustan.

On väga kiivas*5 tekste, on vähem väga kiivas tekste ja on veel vähem kui väga kiivas tekste, aga kas keegi pani nüüd tähele, et igas variandis oli olemas sõna kiivas ?
See on ka märksõna antud albumi puhul ja kohe esimese asjana peale kirjutamise lõpetamist uurin ma välja, et mes see H.C.S siis täpsemalt on ja kas diskugraahvia hulgas leidub veel säänset kraami.

Hinne: 5 e. pfff...dümm-dümm-dik-dik-da-da-da-dsiki- TRÖÖÖÖT *MNC istub klapid peas ja keerleb tooliga ühe koha peal...whiiiiiiiuu- whhhiiiiiuu*
Pohmelliga? (+ 1) - STOP! Siiski mitte päris e. igaks juhuks soovitan ettevaatlik olla, doseerida ainult siis, kui olete kindel, et taluda suudate -
eksimine on võimalik ja tõenäoline !
Kokku: 6/6 e.
soovitan tegel't kõigile ingliskeelega kursis olevatele ja huumori olemasolust teadlikele inimestele kõigis ajavööndites ja mõttesfäärides v.a. naised, nindzad ja Le Francieuxid, sest need ei saa naljast aru või on peast prantslased. :P
_______________________________
*
Külaelanikud not influenced
**
Brutal-Grind/hardcore Death- black metalcore re-influenced
trip-hop red- rag-reggae rip off! (näitusena)
***
Et siis kõik laulud, mis albumi nimiloost või singlil domineerinud track-ist veidi teistmuudu kõlavad ja õnnestunute hulka ei kuulu.... :)
*4
Hub City Stompers - Skins dont cry
*5
Kiivas - "TÕSISE " ja "NORMATIIVIDELE ALLUVA" muusika tasakaalusirgelt ikka väääegade kõva kõrvalekaldega.

Erandkorras läheb topelt!

No comments: