Tuesday, October 13, 2009

Skinhead shuffle e. Skinhead reggae lugude koorekiht



27 early reggae tunes* on 2006 aastal välja antud legendaarsetest 69-72 ajajärgu lugudest koosnev kompa.
Komplekteerimine on pädev olnud ning esimese hooga ei suutnud ma tuvastada ühtegi puuduvat ja olulist lugu sellest valdkonnast.
Algusest lõpuni mingisse idiootselt transilaadsesse seisundisse viiv ja kergelt uimaseks tegev kraam, aga midagi muud ju selliselt muusikalt ei ootagi.
Otseselt feissi ei kikita, sest tüpaažilt "jookseme saapaga feissi" sõnumiga laulud lisandusid nahkpäisele muusikale seoses Skinhead R&R-i (SkinheadOI!)** tekkimisega seitsmekümnendate lõpus ning "lets have sex all days long and everywhere" on rohkem reggaega samal ajastul, aga Ska valdkonnas võimutsev element, siiski selline toredalt chill ja leboõlu musa päikeselisse suvepäeva ning igal pool mujal asetsevale murule peale Pirogovi nimelise solgiaugu ja mendijaoskonna esise haljasala.

Igatahes praguses suveigatsuses mõjuvad 69 reggae tüünid mu DMP psüühhikale saasta moodi rahustavalt ning ainus asi, mis häirib, on see, et suvi, muru ja õlleplönn jäävad kuskile tabamatusse kaugusesse nii ajaliselt kui vahemaa poolest.

Ok, natuke individuaalsel plaanil põhinevat negatiivset külge ka juurde.
27 laulu järjest on ikka liiga chill minu jaoks.
Pole nii rahuliku musooniga harjunud lihtsalt ja korralik "Oi!-tõmp-põmp-tümp-Oi!" on vahepeal hädavajalik kasvõi maa peale tagasi toomise eesmärgil , aga jeh - ühe üldistuse saabki teha nende kahe võrdlemisel, et kui skinni-REg&Ska virutab kuskile pilvedesse, siis korralik annus Oi!-d toob uuesti maapealsesse peldikusse tagasi ja üsna kärmelt ning kes unustabki ära kus ta päriselt elab, sellele tuletab jalaga perse peksev reaalsus ennast üsna kärmelt meelde.

Kokkuvõtteks:

Ehkki ma eelmises musapostis mainisin, et pole suurem asi kompade kuulaja, siis see on üks vähestest, mille ma oma individuaalsest ajast pleikasse viskan e. jälle üks moment mi'l ma mõtlen, et peaks kunagi endale Ipod-i ostma või vähemalt tuttavate terroriseerimise üllal eesmärgil hakkama mälupulka kaasas kandma...


Ps. Ei saa küll öelda, et ma suurem spirit of 69 ja skinhead - rememeber your roots muusika austaja oleks ning kandun muusikalise maitse poolest ikkagi sinna 77 - temaatika kanti, aga ilma skinhead reaggae 69 ja nn. "õige ska muusikata" ei mängi ka mina kuidagi välja - üle 8 aasta järjest pole suuutnud vähemalt. :D


Hinnang:5/5 Absoluutselt täiuslik kogumik, midagi pole eriti iriseda.
Pohmelliga? +1 e. sobib nagu rusikas silmaauku.
Kokku siis : 6/6 - Sobib vast igale poole, kus sa saad ennast lõdvaks lasta , nii kollektiivselt kui individuaalselt

**
Mitte segi ajada R.A.C.; NS-Skins(88) või S.H.A.R.P.ning AFA liikumiste viljeletud skinhead R&R-iga !!!

*
1. Reggae Fever - The Pioneers
02. Moon Hop - Derrick Morgan 03. Skinhead Moonstomp - Symarip 04. A Night At The Hop - Derrick Morgan 05. In The Spirit - Lloyd Charmers 06. Skinhead Jamboree - Symarip 07. Bigger Boss - Ansel Collins 08. Skinhead Girl - Symarip 09. Liquidator - Harry J All-Stars 10. Skinhead Train - Laurel Aitken 11. These Boots Are Made For Walking - Symarip 12. Skinhead A Message To You - Desmond Riley 13. Boss A Moon - SS Bins 14. Skinhead Revolt - Joe The Boss 15. Soul Of England - The Hippy Boys 16. Reggae '69 - Laurel Aitken 17. Double Barrel - Dave & Ansel Collins 18. Skinhead Speaks His Mind - Hot Rod All Stars 19. Moonhop In London - Hot Rod All Stars 20. Skinheads Don't Fear - Hot Rod All Stars 21. Rudexous - Freddy Notes & The Rudies 22. Skinhead Moondust - Hot Rod All Stars 23. Tea House From Emperor Rosko - Dice The Boss 24. Skinheads A Bash Them - Claudette And The Corporation 25. Skinheads Shuffle - The Mohawks 26. Skinhead Train - The Charmers 27. ck From The Moon - Symarip

Üks parimaid lugusid minu jaoks kõnealusest ajastust ning kogumikult.

No comments: