Monday, October 5, 2009

The Andromeda Strain 2008 e. pikka pidu ei ole...

Tegemist siis Michael Crichton-i kultusteose põhjal vändatud televilmiga.

M.C. "Andromeda" on raamat, mis tekitab minus arusaamatust.

Nimelt ei ole see üldse seda tüüpi teos, mis mulle huvi peaks pakkuma ehk siis - tegevust on alguses ja lõpus ning vahepeal oleks nagu igavus, aga samas ei ole ka.... absurdne raisk!

Igastahes käib mainitud raamat mu silme eest läbi vähemalt kord mingi aja jooksul.
Aga raamat raamatuks, räägime vilmist !

Üldiselt olin kursis, et sellest on ka vilm tehtud, aga siiani pole ma selle vastu suuremat huvi tundnud - pole nagu usku, et raamatus kesksel kohal olev pingeline igavus vaadates ka sama huvitavalt igav on kui lugedes.

Aga teate, evolutsioon ei ole peatunud, seega nüüd kui ma lugesin, et sellest suisa uhke televilm tehtud on - koos kõigi "kahetaala ehvektidega"* - mida raamatust juhindudes peaks massiliselt olema** - siis otsustasin selle kohe alla tirida ning õhtul varakult külili keerates asusin vaatama.

Alguses oli noorpaar, siis oli poliitiliselt korrektne sõdurpoiste paar ja siis hakkas aksõn pihta.

Parim osa raamatu alguses oligi linnaelanike oletatavate kärvamisviiside kirjeldused - kes lugenud pole võib mind uskuda, et seal polnud ühtegi viidet sellele, et keegi oleks enne surma väänelnud nagu tentaclemonstär orgasmihetkel ...

Kuid siiski, vilmi tehes tuleb alati tasemel olev osa kõrvale visata ning ise mingi säästukäkk valmis kirjutada, sest enda hingamisteed mudeliliimiga täitnud poisikese vilmimine on ju alati kallim*** kui näitlejale autoakuga ühendatud traadi sinnasamusesse pistmine - originaaluse teemal ma ei hakka üldse sõnadesse vahtu ajama - aga see jääb leidlikuse poolest kuskile amatöörporneri kategooriasse.

Ühesõnaga, terve linn kõnges kosmiliselt palavikulisse vääntõppe**!

Selle kõrval ei häirinud mind peaaegu enam üldse, et denaturka baasil elav külaparm oli asendatud mingise ontliku vanahärraga*4.

Edasi pandi kokku poliitiliselt korrektne uurimisgäng, mille koostamisel eelistati ideaalühiskonnale omaselt diplomitele, tutvustele ja kogemustele hoopis noorust ja libelõustalisust.

Mis edasi toimus, ei koti sest jäin magama ja hommikul kustutasin esimese asjana mõlemad osad kõvaketta pealt igavesest ajast kõige igavesemani.

Vanema vilmi vaatamise lükkasin igaks juhuks veel kaugemasse tulevikku, aga raamatu loen läbi nii pea, kui ma Kole Jaanuse ja xxx Raamatukogu ühiskasutuses oleva " Pimeduses sosistajaga" ühele poole saan.

Kokkuvõtlikkus korras ein lõppsõna:

Need, kes raamatut ei ole lugenud - lugegu raamatut!

Need, kes on raamatut lugenud - lugegu veelkord!

Need, kes ei taha veelkord raamatut lugeda - tentäclemonstäri lingilt leiab külllat kvaliteetajaviidet!

Mainitud teleteost ei ole vaja ühelgi juhul üldse asjasse segada.


Hinne:
Pokkerilauataha jäänud eelarve eest vändatud televisioonivilmina : 2/5
Raamatu järgi vändatud vilmina : 0/5
Pohmellivilm? GEWAHR!(+0)
Kokku: 2/11 e. tekitab stressi , kõhulahtisust, enneaegset seemnepurset ja fashismi taassündi rektaalsel teel.
Kodanlik-kontrrevolutsioonilisele elemendile kohustuslik !


Vilmist on veel kirjutanud- Trash!
Temapoolne hinnang 2,5/10 (!)

_________________________________

*
Enamus televilmi väntamiseks eraldatud rahast kulub tagantjärele bensiinikuludele, mis igatsugu telestuudiopäälike ukstetaguste kulutamiseks kulus (vilmi jaoks raha lunimise eesmärgil).

**
Tõesti, kui meelde tuletada, siis raamat on nii sündmustevaene, et polegi nagu midagi mille keskele või taustaks ühte taalasadu paigutada ning selle põhjal kirjutatud stsenaariumi tuleks vähemalt üks kummist godzilla sisse väänata, et oleks võimalik kahetaala kõrgusel paiknev keskmise ehvekti hind julmalt viiekani pressida.

***
Väänus
morgus cosmoticae febricius .
***
Tuub "Revell-i" oma maksab rohkem kui tservoonets-i...oma kolmekümnekas vist kärab ära.

*4
Vähemalt kadus see ühemehe eskaader kiiresti autokapoti varju, nii et meelde tuli alles paar minutit hiljem.

_________________________________


Snoob e. režissööri õepoeg


Reaktsiooniline naiselement

Vähemusseksuaal

Emaneeger

Nindza inkognitus



No comments: