Saturday, July 2, 2011

Priest e. The-ta käkk



Tundub, et Paul Bettany-l on vist paika pandud uued kriteeriumid. Umbes, et alla kalli b-filmi enam ühtegi rolli vastu ei võta.
Minevaaastane Leegion alustuseks ja nüüd siis see Priestivärk.
Kallis ja suurte ekraanide b-film on muidugi asi, mida keel ei taha eriti paika väänata. Midagi on lihtsalt puudu, sest ehkki rabatakse mitmel rindel ja üritatakse niipalju erinevat tüüpi kama sisse tuua kui vähegi võimalik, on tulemus siiski midagi sellist mis ei veena - mitte mingis skaalas.
Kõik need Season of the witchid, mis viimasel ajal kinodesse on imbunud, ei meigi sennsi. Lihtsalt jäävad nii A- kui B-filmina ebausutavaks.
Umbes nagu kahkjad neegervampiiridki, et loogika järgi peaks surnud neegri nahk minema mustemaks ja teps mitte valgemaks, aga... see selleks ja mis asi oli siis Priest..

Priest oli kõikidesse postapo-tüüpidesse hüppav ajaviiteulmekas, mis üritas olla ulmewestern ja kust polnud mõtet midagi vähegi mõistlikku või huvitavat otsida.
Pseudoajalooline lähenemine vampiiriprobleemile oli küll pluss, aga kõik ükejäänu ei olnud mitte oma versioon kõikidest nendest filmidest mida segada üritati, vaid hoopis odav koopia.
Pealegi - miks peaks inimesed peale tsivilisatsiooni arengu seisma jäämist maanduma 18 sajandis, kus kõik rõivalõiked, mööbli tegumoed ja relvad-majad-transpordivahendid on keerulisemalt valmistatavad ja ebapraktilisemad kui tänapäeval.

Enivei, et westerniteema lõpuni veeretada lahenes klapperjant veel rongilööinguga, milles puuduvad igasugused westernile või ntx Mad Max 2-s olnud lõpuchaseile omased ja plussina kirjaminevad küljed. Lihtsalt hüpatakse rongile või raudteekõrvale ning kogu rongilöömingust tilkuv võimalik potentsiaal asendatakse slow-motionist kubiseva karatega...igav või nõrk või mõlemat, pigem mõlemat.

H: 4/10 - e. suht monotoonne ja eimidagipakkuv vampiiri-equilibrium, sest kui see 18 sajandi teema oleks pidanud steam-punki või suurema hulga westernihõngu juurde andma, siis andke andeks, aga siniklaasi kasutamine nullis võimaluse selle hõngu kohalejõudmiseks. Ja nagu tavaliselt olid stseenide vahel haigutavate tühmike täitmiseks sissettoodud ning lolligavad maastikuvaated, lihtsalt lolligavad maastikuvaated ja ei midagi vaheldusrikast.
 Ok, vähemalt ei esinenud seal elegantselt ristkülikukujulisI ja 
maalilisi mägijärvi, nagu ühes Nicholas Cage nõiafilmis, aga see on pigem lisamiinuse puudumine kui pluss.


Zinera: 3/10
Dreamscene: Ei arva hästi.

IMDB: 5,7/10
Filmiveeb: 3,9/10


5 comments:

triintaada said...

See vesterni osa kuidagi teistmoodi sissetooduna oleks nii hästi mõjunud, film oleks kohe teps teine tase. Kahjuks selliseid asju 3D filmis, mis peaks ilgelt raha sisse tooma, juba teha ei saa. Rohkem actionit ja nii ongi!

Kalmsten said...

Mõõhõh, see westerni teema oli seal vist ainus, mis üldse seda jura toitis, sest see nagu suh't üks väheseid asju mida viimasel ajal "vampiiridega" pole segatud..
AGA kui western, siis kuhu jäi kõrtsikaklus ja mis junnimine selle üliägeda rongi juures ja kõrval lahti läks ?!

Öööh...3D on neh juba nagu hoiatussilt kirjaga: "See film on saast, aga 3D-s!"

triintaada said...

Kõrtsikaklus peaaegu oli selle müügimehega, aga jep, keegi polnud midagi joonud ja kisa ka ei olnud. Baarikaklus oli ka ju seal linnas, aga seegi liiga igav.

3D's eriti häid filme tõesti ei ole, kui näen, siis annan teada! :)

Kalmsten said...

Westerni kõrtsikaklustes on omad elemendid...tulistamine kõrtsis ei ole isegi mitte niisama kõrtsikaklus - westernilik kõtsikaklus on ta veel vähem.
a' kolm-deedest anna ikka teada jah...iseasi muidugi kas see 3D mind lähiajal kotib, sest ma olen see aasta juba korra kinos käinud...ülepingutamine on ohtlik värk.

Kalmsten said...

see jant müügimehega oleks olnud parimal juhul säästuversioon sissejuhatusest kõrtskaklusele, aga tegijatel sai jõud otsa ning..... soššššš. :D