Sunday, January 2, 2011

Vee all ja Vee peal e. parimad/halvimad filmid aastast 2010


Ja vastavalt traditsioonidele - mitte küll minu omadele - siis parimad/halvimad filmid, mida sel aastal kahjuks või õnneks vaadanud olen
Ahjaa - tegemist ei ole pingereaga, vaid lihtsalt kogumiga parimatest ja halvimatest 2010 aastal ESMAKORDSELT NÄHTUD filmidest.
Selleks, et asi adekvaatsem oleks ning mu selektiivne ja ülikaitsev mälu segama ei hakkaks, kirjutan ma nendest filmidest, millest ma ka kirjutada olen jõudnud või mis eredamalt meeles on. (Le Compotid ei tule arvesse).

Vee peal

The War Lord (1965) - Parim vara- või üldse keskaega paigutuva stooriga film seiani.

Megapiranha (2010) - No kollifilmid on üldse tase. Asylumi omad eriti, aga see ületas isegi Asylumi tavataseme piire.

The Outpost (2008) -Nazi-Zombisi nagu muda ja vana head bekatit umbes sama palju.

Sherlock Holmes (2010) - Lõpuks ometi üks Sherlock, kes on ekstsentriline muidumolutaja nagu raamatus, aga mitte mingi glasseekinnastega kuivik.

Valhalla Rising (2010) - karm ning põhjamaine kala, mis nõuab süvenemist. Rohkem pildikeelt kui teksti, aga näidatav on see-eest ehe põhjamaa.

30 Days Of Night (2010) - eriti pisikese tatikana ma nägin selliste silmadega kolle unes ning seega nagu kerge tagasivaade lapseaega. Muidu on aga tegemist suht logiseva filmiloo ning kurat teab mis planeedi, kurat teab, mis Alaskal toimuva vereoopusega, aga jah -hellad mälestused tõstavad ta minu jaoks omaette vääringusse.

Gabriel (2007) - Bekat inglitamp, mis oma arulagedusega lööb ingliletilt ära nii Constantine kui ka The Prophecy järjelood ning Legioniga pühib üldse perset.

Ravenous (1999) - Omaette ja suh't pooletoobine kammaijaa inimliha tervendavast mõjust sinna juurde kleebitud parimatest-parima OST-iga.

Tropa De Elite (2007) - Võmmifilm esiredelis.... seniilseks hakkan muutuma vist.

Wall-E - ei saa öelda, et tegemist oleks just kõige originaalsema kinoteoga olnud, aga siiski selline... meeldejääv ja puha.

The Human centipede (2009) - idee oli võimas ja see toitis ka filmi ära. Gramm ideed rohkem ning minupoolset vingumist jätkuks nii õhtuks kui ka terveks postiks.

Blood On The Highway (2008) - ehk paroodia paroodiatest, mis parodeerivad vampi-filmide paroodiaid.

Black Death (2010) - Tüüpsüžeega algav filmilugu muutub kiirelt hüplevaks ja siia-sinna kargavaks ning palun ärge otsustage filmi üle peale selle treileri vaatamist. Saatke need treilkad üldse karuperse ning vaadake peale filmi. Minul seisis näiteks seesamune BD jupimat aega HDD nurgas, kuna poolkogemata äravaadatud treiler ei meelitanud grammijagugi.

Vee all

Bang Rajan 2 (2009) - Film mis koosnes hunnikust igavusest ja lamedast relvaorgiast. Esimese osa mittekuhugiküündiv vari mitte jätkuosa.

Killer Klowns From Outer Space (1988) - Trash võib küll jahvatada mingist kummardusest drive-in kinole ja veel kurat teab millest, aga filmi see välja ei vabanda - odavasisuline pask, mitte austusavaldus, ega ka mitte poolpeeretus.

Van Diemens Land (2009) - Hunnik loodusvaateid, mis vahelduvad sama igavate loodusvaadetega ja kõige hullem on see, et need omakorda vahelduvad kolmandate loodusvaadetega, mis omakorda on veel igavamad kui esimesed, teised ja olematud loodusvaated kokku.
Ajalooline igavus Uus-Meremaalt - sähket sitta roosipõõsa !

Robin Hood (2010) - No olen ma pohmakat näinud ja vees peituvat tuld joonud, aga seda risu ei taha ma enam eladeski oma silme ees kohata.

Legion (2010) - flush it down, my Lord...

Town Creek/Blood Creek( 2009) - Selle aastane filmišokk.
Seal on faking ÜKSAINUMAS (1) natsi-zombi - et nagu mida?
Mismõttes, et te teete filmi, mille stoori on III Reichi okultismijuurtega ning panete sinna ühe poolnutuse natsizombi, kelle ainus mainimist väärt omadus on see, et ta on surnudhobuste lausuja.
Eriliselt radikaalne nägemus ikka....
Kõik, ülejäänud filmikomponendid ei ole üldse mainimist väärt.

The Patriot - Sain lõpuks lõpuni vaadatud ja jään ootama märterpühakuks kuulutamist.

Tõde kuulutades - Teie St. MNC
(Märterblogija)


Foto by Muffin Monster


No comments: